Siirry pääsisältöön

Omatoiminen harjoittelu

Tässä blogipostauksessa käsittelen omatoimista harjoittelua. Ohjatun valmennuksen lisäksi sinun kannattaa harjoitella paljon myös itsenäisesti.

Omatoimiset treenit

Omatoiminen harjoittelu kannattaa ja voit kysyä omilta valmentajiltasi hyviä treenivinkkejä omaa harjoitteluasi varten. 

Kilpailumatkoilla ja leireillä on hyvä katsella ja kopioida hyviä treenejä muilta. Treenit voivat olla fysiikkaan tai itse lajiin liittyviä. Muiden treenaamista ja valmistautumista kannattaa katsella ja miettiä samalla, että voisiko heidän treeneistään olla jotain hyötyä itsellekin.

Myös muiden urheilulajien treenit luovat erittäin hyvää pohjaa tennikselle. Erittäin hyvät jalkatreenit saadaan jalkapallosta. Jalkapalloa treenaamalla, saat hyvää sähäkkyyttä jalkatyöskentelyysi, jota tenniksessä tunnetusti tarvitaan.

Nykyään netistä löytyy googlettelemalla hyviä treenejä. Moni laittaa verkkoon omia treenejään, joita voit hyödyntää omassa harjoittelussa.

Tekniikkaa ja taktiikkaa puolestaan voit harjoittaa seuraamalla huippupelaajien otteita televisiosta tai paikanpäällä otteluissa. Huipuilla on paljon hyvää, koska he pärjäävät, joten siksi heidän otteitaan on hyvä seurata ajatuksella, että mitä minä voisin oppia heiltä.

Ihannetapauksessa sinulla on tennisvalmentajan lisäksi oma fysiikkavalmentaja, josta aiemmassa blogipostauksessani olikin jo puhetta, ja seuraat hänen kanssaan edistymistäsi jokaisella fyysisellä osa-alueella säännöllisesti.

Ilman omaa fysiikkavalmentajaakin voit kehittyä, jos vain olet riittävän utelias oppimaan muilta ja harjoittelemaan mahdollisimman monipuolisesti. Suositeltavaa on silti ainakin jossain vaiheessa uraa palkata oma fysiikkavalmentaja, jonka kanssa seurata kehitystä säännöllisesti. 











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sponsorointiyhteistyö- Haastattelussa Wilsonin Karri Kauko

Sponsorointi on asia, joka tulee ajankohtaiseksi silloin, kun aloitetaan tavoittelemaan omassa lajissa menestystä ja menestystä on myös jo jonkin verran tullut ennen yhteistyökumppaneiden hakua. Sponsoreita tarvitaan, jotta voidaan esimerkiksi maksaa kalliita valmennus- ja harjoittelukustannuksia ja kilpailla ulkomailla. Urheilun huipun tavoittelu on kallista touhua. Silti varmuutta menestymisestä ei ole. Sekä itse urheilija, että sponsorit, ottavat riskin siinä, että tuleeko menestystä vai ei. Ja on todettava, että suurin osa huipulle pyrkijöistä ei sinne pääse. Silti moni sinne pyrkii ja yhteistyösopimuksia sponsoreiden kanssa solmitaan. Sponsoroitavan ja sponsorin pitää molempien hyötyä yhteistyöstä. Muuten sopimusta ei kannata tehdä. Alla Wilsonin Karri Kaukon haastattelu Wilsonin harjoittamasta sponsorointiyhteistyöstä. Kysymys: Minkälaista yhteistyötä teette suomalaisten tennisjunioreiden kanssa? Karri: ”Teemme välineyhteistyötä suomalaisten tennisjunioreiden kan...

Haastattelussa suomalaisen superlapsitähden, Jan Silvan, äiti, entinen tennispelaaja ja nykyinen tennisvalmentaja, Mari Määttänen

Miten Marin tennisura alkoi ja mihin se Marin vei? Marin oma tennisura alkoi jo pikkulapsena perheen asuessa Nokialla tennishallin läheisyydessä. Alun perin Marista piti tulla kilpavoimistelija, mutta isän harrastuksen takia Mari valitsi tenniksen. Tavoitteena oli tulla jonain päivänä maailman parhaaksi tennispelaajaksi. Jo junioreissa Mari kuului Suomen tennisjunioreiden parhaimmistoon. Matka vei muiden suomalaisten sen aikaisten tennislupausten tavoin sisäänpääsytesteihin Heinolan Vierumäelle, jonne oltiin perustamassa Dumle tennis- tiimiä. Mari läpäisi sisäänpääsytestit heittämällä ja näin hän viettikin yhteensä neljä vuotta muiden suomalaisten tennislupausten kanssa treenaten ja koulua käyden Vierumäen urheiluopistolla.   Tiimi kiersi harjoittelun ohella ahkerasti ITF-juniorikilpailuja ulkomailla pyrkimyksenä nostaa tiimin jäsenet huippuammattilaisiksi jonain päivänä tulevaisuudessa. Tiimin jäsenistä, Tuomas Ketola, nousikin suomalaisittain korkeimmalle kaksinpelin rank...

Tennistä yliopistossa ja tennis ammattina – Haastattelussa Veera Knuuti (os. Nurmi)

  Minulla oli ilo haastatella tenniksen parissa työskentelevää Veeraa. Veera on yksi niistä harvoista suomalaisista tennispelaajista, joka on päässyt Yhdysvaltoihin opiskelemaan täydellä stipendillä tennismenestyksensä ansiosta. Veera kuului University of Coloradon Boulder joukkueeseen vuosina 2004-2008. Täydellä stipendillä opiskelu Yhdysvalloissa yliopistossa on mahdollista, mikäli tennismeriitit ovat riittävät. Veeralle, kuten myös monelle muulle omassa lajissaan hyvin pärjänneelle, yhteistä on se, että lajin harrastaminen on aloitettu jo nuorella iällä. Tenniksen pariin Veera ajautui jo 6-7- vuotiaana isän ja isoveljen harrastuksen innostamana. Kilpailemisen hän aloitti omien sanojensa mukaan ”vasta” 12-vuotiaana. Tenniksen ohella Veera kokeili monia muita lajeja ja liikkui monipuolisesti. Joukkueurheilua olisi silti pitänyt ehdottomasti kokeilla, koska se olisi opettanut Veeran mukaan monia hyödyllisiä taitoja. Harjoitusmäärät olivat Veeran mukaan kohtuullisia. T...