Siirry pääsisältöön

Suomen naiset Australian avoimissa

Ennen Australian avointen alkua, ajattelin hiukan tarkastella suomalaisten naisten menestystä Australian avoimissa. Toistaiseksi kilpailussa on pelannut vain kolme suomalaista naista, Nanne Dahlman, Petra Thoren ja Emma Laine. 

Parhaasta menestyksestä suomalaisista on vastannut Nanne Dahlman etenemällä pääsarjan kolmannelle kierrokselle vuonna 1993. Ensimmäisellä kierroksella kaatui tuolloin Japanin Hiraki ja seuraavalla USA:n Stafford. Kolmannella kierroksella Ranskan Tauziat oli liian kova vastus. Kolmannen kierroksen tappiota selittää osaltaan myös flunssa, johon Dahlman oli sairastunut vain hetkeä aiemmin. Samana vuonna Dahlmanin kaksinpelin ranking oli hänen uransa korkein, 59. 

Petra Thoren ja Emma Laine pelasivat Australian avoimissa parhaimmillaan toisella pääsarjan kierroksella. Thoren pelasi parhaan sijoituksen kilpailussa samana vuonna kuin Dahlman, vuonna 1993. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Japanin Kamio. Seuraavalla kierroksella Japanin Sawamatsu oli vahvempi. Petra Thoren saavutti uransa parhaan kaksinpelin rankingin (73) seuraavana vuonna. 

Emma Laine puolestaan voitti pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Espanjan Llagostera Nurian vuonna 2006. Seuraavalla kierroksella Sveitsin Hingis oli parempi. Laine saavutti kyseisenä vuonna parhaan kaksinpelirankinginsa, 50. 

Vuonna 1993 Australian avoimet voitti Monica Seles kukistamalla tiukassa kolmieräisessä ottelussa Saksan Steffi Grafin.

Vuonna 2006 Australian avoimet voitti Ranskan Amelie Mauresmo saatuaan luovutusvoiton Belgian Justine Heniniltä johdettuaan ottelua jo yhdellä erällä ja breikin turvin toista erää 2-0. 

Dahlmanin, Thorenin ja Laineen rankingit kaksinpelissä ovat toistaiseksi suomalaisista kolme korkeinta. He ovat myös ainoat suomalaiset naiset, jotka ovat olleet kaksinpelin rankingissä sadan parhaan pelaajan joukossa.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sponsorointiyhteistyö- Haastattelussa Wilsonin Karri Kauko

Sponsorointi on asia, joka tulee ajankohtaiseksi silloin, kun aloitetaan tavoittelemaan omassa lajissa menestystä ja menestystä on myös jo jonkin verran tullut ennen yhteistyökumppaneiden hakua. Sponsoreita tarvitaan, jotta voidaan esimerkiksi maksaa kalliita valmennus- ja harjoittelukustannuksia ja kilpailla ulkomailla. Urheilun huipun tavoittelu on kallista touhua. Silti varmuutta menestymisestä ei ole. Sekä itse urheilija, että sponsorit, ottavat riskin siinä, että tuleeko menestystä vai ei. Ja on todettava, että suurin osa huipulle pyrkijöistä ei sinne pääse. Silti moni sinne pyrkii ja yhteistyösopimuksia sponsoreiden kanssa solmitaan. Sponsoroitavan ja sponsorin pitää molempien hyötyä yhteistyöstä. Muuten sopimusta ei kannata tehdä. Alla Wilsonin Karri Kaukon haastattelu Wilsonin harjoittamasta sponsorointiyhteistyöstä. Kysymys: Minkälaista yhteistyötä teette suomalaisten tennisjunioreiden kanssa? Karri: ”Teemme välineyhteistyötä suomalaisten tennisjunioreiden kan...

Haastattelussa suomalaisen superlapsitähden, Jan Silvan, äiti, entinen tennispelaaja ja nykyinen tennisvalmentaja, Mari Määttänen

Miten Marin tennisura alkoi ja mihin se Marin vei? Marin oma tennisura alkoi jo pikkulapsena perheen asuessa Nokialla tennishallin läheisyydessä. Alun perin Marista piti tulla kilpavoimistelija, mutta isän harrastuksen takia Mari valitsi tenniksen. Tavoitteena oli tulla jonain päivänä maailman parhaaksi tennispelaajaksi. Jo junioreissa Mari kuului Suomen tennisjunioreiden parhaimmistoon. Matka vei muiden suomalaisten sen aikaisten tennislupausten tavoin sisäänpääsytesteihin Heinolan Vierumäelle, jonne oltiin perustamassa Dumle tennis- tiimiä. Mari läpäisi sisäänpääsytestit heittämällä ja näin hän viettikin yhteensä neljä vuotta muiden suomalaisten tennislupausten kanssa treenaten ja koulua käyden Vierumäen urheiluopistolla.   Tiimi kiersi harjoittelun ohella ahkerasti ITF-juniorikilpailuja ulkomailla pyrkimyksenä nostaa tiimin jäsenet huippuammattilaisiksi jonain päivänä tulevaisuudessa. Tiimin jäsenistä, Tuomas Ketola, nousikin suomalaisittain korkeimmalle kaksinpelin rank...

Tennistä yliopistossa ja tennis ammattina – Haastattelussa Veera Knuuti (os. Nurmi)

  Minulla oli ilo haastatella tenniksen parissa työskentelevää Veeraa. Veera on yksi niistä harvoista suomalaisista tennispelaajista, joka on päässyt Yhdysvaltoihin opiskelemaan täydellä stipendillä tennismenestyksensä ansiosta. Veera kuului University of Coloradon Boulder joukkueeseen vuosina 2004-2008. Täydellä stipendillä opiskelu Yhdysvalloissa yliopistossa on mahdollista, mikäli tennismeriitit ovat riittävät. Veeralle, kuten myös monelle muulle omassa lajissaan hyvin pärjänneelle, yhteistä on se, että lajin harrastaminen on aloitettu jo nuorella iällä. Tenniksen pariin Veera ajautui jo 6-7- vuotiaana isän ja isoveljen harrastuksen innostamana. Kilpailemisen hän aloitti omien sanojensa mukaan ”vasta” 12-vuotiaana. Tenniksen ohella Veera kokeili monia muita lajeja ja liikkui monipuolisesti. Joukkueurheilua olisi silti pitänyt ehdottomasti kokeilla, koska se olisi opettanut Veeran mukaan monia hyödyllisiä taitoja. Harjoitusmäärät olivat Veeran mukaan kohtuullisia. T...