Siirry pääsisältöön

Kakkossijoitetulla Halepilla kova tie finaaliin

Australian avoimet käynnistyivät tänään naisten osalta pääasiassa alakaavion otteluilla. Sijoitetuista pelaajista 2-sijoitettu Romanian Halep, 3-sijoitettu Japanin Osaka, 7-sijoitettu Valko-Venäjän Sabalenka, 9-sijoitettu Tsekin Petra Kvitova, 10-sijoitettu USA:n Serena Williams sekä 15-sijoitettu Puolan Swiatek, suorastaan jyräsivät itsensä helposti toiselle kierrokselle. Jokainen heistä kaatoi vastustajansa suoraan kahdessa erässä, menettäen vain muutamia pelejä.

2-sijoitetulla Halepilla kova kaavio

Alakaavio näyttääkin erittäin kovalta kun tarkastelee pelkästään sijoitettuja pelaajia. Jos katsoo vaikkapa 2-sijoitetun Halepin mahdollista polkua finaaliin, niin paljon hän joutuu tekemään työtä finaalipaikan eteen. Jo neljännellä kierroksella on mahdollista, että Halep kohtaisi Puolan nuoren supertähden, Swiatekin, joka voitti juuri loppusyksyllä 2020 Ranskan avoimet. Viidennellä kierroksella vastaan todennäköisesti tulisi USA:n supertähti 20-kertainen Grand Slam voittaja, entinen maailmanlistan ykkösnainen, nyt 10-sijoitettu, Serena Williams. Välierässä vastus kovenisi entisestään ja vastaan todennäköisesti asettuisi Japanin uusi supertähti, jo kolminkertainen Grand Slam-voittaja, 3-sijoitettu Osaka mikäli hän vaan selviytyisi 7-sijoitetun, nuoren, Valko-Venäjän Sabalenkan, käsittelystä.

Yltääkö 1-sijoitettu Barty aina finaaliin asti?

Yläkaavio puolestaan näyttää huomattavasti helpommalta. 1-sijoitettu Australian Barty kohtaisi kolmannella kierroksella, mahdollisesti yhdessä Australian avoimen esikilpailuista Halepin suoraan kahdessa erässä kukistaneen, Venäjän Alexandrovan. Seuraavalla kierroksella mahdollisesti Tsekin 6-sijoitettu Katarina Pliskova, voi myös aina osoittaa todelliset pelitaitonsa. Välierässä vastus kovenisi ja vastaan asettuisi USA:n 3-sijoitettu, viime kaudella US Openin voittanut, nuori Kenin.  On mahdollista kuitenkin, että Belgian 18-sijoitettu, Mertens, pistää tiukasti kampoihin Keninille. Mertens on jo osoittanut olevansa kovassa kunnossa voittaen viime viikolla Australiassa pelatun esikisan, jossa mm. Eestin Kaia Kanepi sai kovaa kyytiä loppuottelussa. Yläkaaviossa hyviä otteita voi odottaa myös toiselta eestiläiseltä pelaajalta, 21-sijoitetulta, Kontaveitilta. Kontaveit voitti myös viime viikolla yhden Australian avoimen esikilpailuista. 

Vanhat ja nuoret supertähdet voivat yllättää

Täytyy myös muistaa, että pelkästään sijoitetut pelaajat eivät ainoastaan aiheuta muille huippupelaajille harmaita hiuksia, vaan sijoitettujen pelaajien lisäksi moni sijoittamaton, vanha supertähti ja tulevaisuuden nuoret huippupelaajat, jotka eivät vielä ole nousseet rankingissa sijoitettujen joukkoon, voivat järjestää yllätyksiä nykyisille sijoitetuille supertähdille. 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sponsorointiyhteistyö- Haastattelussa Wilsonin Karri Kauko

Sponsorointi on asia, joka tulee ajankohtaiseksi silloin, kun aloitetaan tavoittelemaan omassa lajissa menestystä ja menestystä on myös jo jonkin verran tullut ennen yhteistyökumppaneiden hakua. Sponsoreita tarvitaan, jotta voidaan esimerkiksi maksaa kalliita valmennus- ja harjoittelukustannuksia ja kilpailla ulkomailla. Urheilun huipun tavoittelu on kallista touhua. Silti varmuutta menestymisestä ei ole. Sekä itse urheilija, että sponsorit, ottavat riskin siinä, että tuleeko menestystä vai ei. Ja on todettava, että suurin osa huipulle pyrkijöistä ei sinne pääse. Silti moni sinne pyrkii ja yhteistyösopimuksia sponsoreiden kanssa solmitaan. Sponsoroitavan ja sponsorin pitää molempien hyötyä yhteistyöstä. Muuten sopimusta ei kannata tehdä. Alla Wilsonin Karri Kaukon haastattelu Wilsonin harjoittamasta sponsorointiyhteistyöstä. Kysymys: Minkälaista yhteistyötä teette suomalaisten tennisjunioreiden kanssa? Karri: ”Teemme välineyhteistyötä suomalaisten tennisjunioreiden kan...

Haastattelussa suomalaisen superlapsitähden, Jan Silvan, äiti, entinen tennispelaaja ja nykyinen tennisvalmentaja, Mari Määttänen

Miten Marin tennisura alkoi ja mihin se Marin vei? Marin oma tennisura alkoi jo pikkulapsena perheen asuessa Nokialla tennishallin läheisyydessä. Alun perin Marista piti tulla kilpavoimistelija, mutta isän harrastuksen takia Mari valitsi tenniksen. Tavoitteena oli tulla jonain päivänä maailman parhaaksi tennispelaajaksi. Jo junioreissa Mari kuului Suomen tennisjunioreiden parhaimmistoon. Matka vei muiden suomalaisten sen aikaisten tennislupausten tavoin sisäänpääsytesteihin Heinolan Vierumäelle, jonne oltiin perustamassa Dumle tennis- tiimiä. Mari läpäisi sisäänpääsytestit heittämällä ja näin hän viettikin yhteensä neljä vuotta muiden suomalaisten tennislupausten kanssa treenaten ja koulua käyden Vierumäen urheiluopistolla.   Tiimi kiersi harjoittelun ohella ahkerasti ITF-juniorikilpailuja ulkomailla pyrkimyksenä nostaa tiimin jäsenet huippuammattilaisiksi jonain päivänä tulevaisuudessa. Tiimin jäsenistä, Tuomas Ketola, nousikin suomalaisittain korkeimmalle kaksinpelin rank...

Sopivien kilpailuiden valinta?

Omaa kilpailukalenteria suunnitellessa kannattaa olla huolellinen ja miettiä juuri itselle sopivia kilpailuja vaikkapa yhdessä oman valmentajan kanssa. On tärkeää, että valitsee omalle taitotasolleen sopivia, mutta kuitenkin riittävän haastavia kilpailuja, jotta kehityskulku jatkuu positiivisena ja saa kokea paljon niin voittamisen riemua, kuin tiukkoja taisteluita ja tappioita. Itseluottamuksen ja omien pelitaitojen kehittymisen sekä innon säilyttämisen ja motivoitumisen kannalta katsottuna on tärkeää, että saat kilpailuista paljon otteluvoittoja. Kun itseluottamus voittojen myötä kasvaa, on helpompaa kohdata kovempia vastustajia ja pärjätä heitä vastaankin entistä paremmin. Kilpailukalenteria kannattaa myös kilpailujen jälkeen muokata joustavasti jatkuvasti, jotta päästään omien pelitaitojen kehittymisen kannalta optimaalisiin valintoihin.