Siirry pääsisältöön

Miksi harrastaa tennistä?

Kuuntelin eilen mielenkiintoisen Tennisliiton webinaarin valmentamisesta. Siinä puhuttiin erityisesti tyttöjen ja naisten houkuttelemisesta tenniksen pariin. Siihen liittyen mieleeni tuli tämänpäiväinen blogipostaus, joka käsittelee niitä syitä miksi tennistä kannattaa harrastaa.

Tennistä kannattaa harrastaa monesta eri syystä. Tavoitteenasi voi olla ammattilaisura, yliopistotennis, ura valmentajana, tai muuten vaan hyvän peruskunnon saavuttaminen ja kiva harrastus.

Yliopistotennis on hyvä vaihtoehto

Aina sinun ei tarvitse tähdätä ihan huipulle, vaan yksi erittäin hyvä vaihtoehto on, että panostat tennikseen niin paljon, että saat täyden stipendin tennisyliopistoon ulkomaille. Suomessa on monta tennispelaajaa, jotka ovat hyödyntäneet mahdollisuuden suorittaa yliopistotutkinto stipendillä Yhdysvalloissa tennistä pelaten. Mikäli yliopistotennis kiinnostaa, niin kannattaa kysellä näiltä Yhdysvalloissa opiskelleilta pelaajilta, että minkälaista oli opiskella ja pelata tennistä yliopistossa. Opiskeluun Yhdysvalloissa sisältyy vain yksi ns. mutta. Ainakin ennenvanhaan edellytettiin stipendin turvin opiskeluun alle 25-vuoden ikää. Mikäli ikä ylittyi, et saanut enää täyttä stipendiä, vaan sinun piti maksaa opiskelustasi. Tämä on haaste erityisesti niille, jotka ovat panostaneet tennikseen ehkä vieläkin enemmän, jolloin tuo ikä ylittyy helposti.

Ura valmentajana tai tuomarina

Tennikseen liittyvän uran voit luoda valmentajana tai vaikkapa tuomarina. Suomessa järjestetään paljon erilaisia valmennukseen ja tenniksen ohjaamiseen liittyviä koulutuksia, joihin kannattaa osallistua, jos ura tenniksen valmentamisen parissa kiinnostaa. Omasta pelaamisesta on myös paljon hyötyä valmentamisessa. Yksi varteenotettava vaihtoehto on kouluttautua kilpailutuomariksi ja lähteä kiertämään maailmaa ja tennisturnauksia. Näitäkin koulutuksia Tennisliitto järjestää Suomessa säännöllisesti.  

Tennis on muutenkin ihan kivaa

Tennis on ihan pelkästään harrastuksena ilman sen kummempia tavoitteitakin ihan mukavaa. Tenniksen avulla kuntosi kohoaa taitotasosi kasvaessa huomattavasti, löydät samanhenkistä peliseuraa ja voit osallistua vaikkapa erilaisiin harrastekilpailuihin ja hallisarjoihin, jos kilpaileminen kiinnostaa. Suomesta löytyy paljon hyviä valmentajia ja kursseja, joihin voit oman kiinnostuksesi mukaan osallistua. 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sponsorointiyhteistyö- Haastattelussa Wilsonin Karri Kauko

Sponsorointi on asia, joka tulee ajankohtaiseksi silloin, kun aloitetaan tavoittelemaan omassa lajissa menestystä ja menestystä on myös jo jonkin verran tullut ennen yhteistyökumppaneiden hakua. Sponsoreita tarvitaan, jotta voidaan esimerkiksi maksaa kalliita valmennus- ja harjoittelukustannuksia ja kilpailla ulkomailla. Urheilun huipun tavoittelu on kallista touhua. Silti varmuutta menestymisestä ei ole. Sekä itse urheilija, että sponsorit, ottavat riskin siinä, että tuleeko menestystä vai ei. Ja on todettava, että suurin osa huipulle pyrkijöistä ei sinne pääse. Silti moni sinne pyrkii ja yhteistyösopimuksia sponsoreiden kanssa solmitaan. Sponsoroitavan ja sponsorin pitää molempien hyötyä yhteistyöstä. Muuten sopimusta ei kannata tehdä. Alla Wilsonin Karri Kaukon haastattelu Wilsonin harjoittamasta sponsorointiyhteistyöstä. Kysymys: Minkälaista yhteistyötä teette suomalaisten tennisjunioreiden kanssa? Karri: ”Teemme välineyhteistyötä suomalaisten tennisjunioreiden kan...

Haastattelussa suomalaisen superlapsitähden, Jan Silvan, äiti, entinen tennispelaaja ja nykyinen tennisvalmentaja, Mari Määttänen

Miten Marin tennisura alkoi ja mihin se Marin vei? Marin oma tennisura alkoi jo pikkulapsena perheen asuessa Nokialla tennishallin läheisyydessä. Alun perin Marista piti tulla kilpavoimistelija, mutta isän harrastuksen takia Mari valitsi tenniksen. Tavoitteena oli tulla jonain päivänä maailman parhaaksi tennispelaajaksi. Jo junioreissa Mari kuului Suomen tennisjunioreiden parhaimmistoon. Matka vei muiden suomalaisten sen aikaisten tennislupausten tavoin sisäänpääsytesteihin Heinolan Vierumäelle, jonne oltiin perustamassa Dumle tennis- tiimiä. Mari läpäisi sisäänpääsytestit heittämällä ja näin hän viettikin yhteensä neljä vuotta muiden suomalaisten tennislupausten kanssa treenaten ja koulua käyden Vierumäen urheiluopistolla.   Tiimi kiersi harjoittelun ohella ahkerasti ITF-juniorikilpailuja ulkomailla pyrkimyksenä nostaa tiimin jäsenet huippuammattilaisiksi jonain päivänä tulevaisuudessa. Tiimin jäsenistä, Tuomas Ketola, nousikin suomalaisittain korkeimmalle kaksinpelin rank...

Sopivien kilpailuiden valinta?

Omaa kilpailukalenteria suunnitellessa kannattaa olla huolellinen ja miettiä juuri itselle sopivia kilpailuja vaikkapa yhdessä oman valmentajan kanssa. On tärkeää, että valitsee omalle taitotasolleen sopivia, mutta kuitenkin riittävän haastavia kilpailuja, jotta kehityskulku jatkuu positiivisena ja saa kokea paljon niin voittamisen riemua, kuin tiukkoja taisteluita ja tappioita. Itseluottamuksen ja omien pelitaitojen kehittymisen sekä innon säilyttämisen ja motivoitumisen kannalta katsottuna on tärkeää, että saat kilpailuista paljon otteluvoittoja. Kun itseluottamus voittojen myötä kasvaa, on helpompaa kohdata kovempia vastustajia ja pärjätä heitä vastaankin entistä paremmin. Kilpailukalenteria kannattaa myös kilpailujen jälkeen muokata joustavasti jatkuvasti, jotta päästään omien pelitaitojen kehittymisen kannalta optimaalisiin valintoihin.