Siirry pääsisältöön

Muguruza taisteli voittoon Dubaissa

Dubain naisten kaksinpelin finaalissa kohtasivat tänään Espanjan 27-vuotias Muguruza (WTA 16) ja Tsekin 25-vuotias Krejcikova (WTA 63).  Ensimmäisessä erässä nähtiin huikea taistelu, joka päättyi Muguruzan taisteluvoittoon tiebreakissa luvuin 8-6. Toisessa erässä näytti siltä, että Krejcikova olisi hiukan jo luovuttanut, ja erä päättyikin melko helposti Muguruzalle luvuin 6-3.

Ajoittain kaksikko pelasi hyvää tennistä ja nähtiin kovia takakentän peruslyöntejä. Näin oli pelin laita varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä. Molemmat näyttivät nauttivan kovasta ja aggressiivisesta takakenttäpelistä, ja varsinkin Krejcikova näytti saavan palloon todella kovan vauhdin helposti ja rennosti.  Toisessa erässä Krejcikova sortui usein yllävänkin helppoihin peruslyöntivirheisiin antaen ohjakset ja voittomahdollisuudet Muguruzalle. 

Krejcikova on minulle uudempi tuttavuus. Katselin hänen meriittejään ja saavutuksiaan, niin hän on ollut erityisesti nelinpelissä kova nimi jo juniorivuosista lähtien. Juniorina maailmanlistan sijoitus oli parhaimmillaan kolme ja noina vuosina hän voitti nelinpelissä kolme Grand Slamia. Myös aikuisvuosina Krejcikova on loistanut nelinpelitaidoillaan ollen maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla yksi, ja on hän voittanut aikuisten nelinpelin Grand Slamit vuonna 2018 (Wimbledon ja Ranskan avoimet). Myös mixtissä on on tullut kolme Grand Slam-mestaruutta (2019, 2020, 2021). Krejcikova kuului myös Tsekin Fed Cupin voittaneeseen joukkueeseen vuonna 2018. Kaksinpelissä menestys on ollut vaatimattomampaa, ja Krejcikova on roikkunut useiden vuosien ajan reilun satasen rankingin kieppeillä. Noihin ranking-lukemiin Krejcikova nousi jo vuonna 2014. Satasen raja kaksinpelin rankingissa rikkoutui vuonna 2019.

Kokonaisuutena turnaus oli mielenkiintoista katseltavaa, kun moni uudempi tulokas menestyi. Yksi erittäin hyviä otteita kentällä esittänyt oli Belgian 25-vuotias Mertens (WTA 18). Mertensin kyky keskittyä ja pelata loppuun asti on katselemisen arvoista. Hänestä huokuu terve luottamus ja usko omiin mahdollisuuksiin kääntää tiukatkin tilanteet itselle eduksi ja voittaa otteluita. Lopulta semifinaalissa, turnauksen voittaja, Muguruza, osoittautui kuitenkin paremmaksi pelaajaksi.

  



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sponsorointiyhteistyö- Haastattelussa Wilsonin Karri Kauko

Sponsorointi on asia, joka tulee ajankohtaiseksi silloin, kun aloitetaan tavoittelemaan omassa lajissa menestystä ja menestystä on myös jo jonkin verran tullut ennen yhteistyökumppaneiden hakua. Sponsoreita tarvitaan, jotta voidaan esimerkiksi maksaa kalliita valmennus- ja harjoittelukustannuksia ja kilpailla ulkomailla. Urheilun huipun tavoittelu on kallista touhua. Silti varmuutta menestymisestä ei ole. Sekä itse urheilija, että sponsorit, ottavat riskin siinä, että tuleeko menestystä vai ei. Ja on todettava, että suurin osa huipulle pyrkijöistä ei sinne pääse. Silti moni sinne pyrkii ja yhteistyösopimuksia sponsoreiden kanssa solmitaan. Sponsoroitavan ja sponsorin pitää molempien hyötyä yhteistyöstä. Muuten sopimusta ei kannata tehdä. Alla Wilsonin Karri Kaukon haastattelu Wilsonin harjoittamasta sponsorointiyhteistyöstä. Kysymys: Minkälaista yhteistyötä teette suomalaisten tennisjunioreiden kanssa? Karri: ”Teemme välineyhteistyötä suomalaisten tennisjunioreiden kan...

Haastattelussa suomalaisen superlapsitähden, Jan Silvan, äiti, entinen tennispelaaja ja nykyinen tennisvalmentaja, Mari Määttänen

Miten Marin tennisura alkoi ja mihin se Marin vei? Marin oma tennisura alkoi jo pikkulapsena perheen asuessa Nokialla tennishallin läheisyydessä. Alun perin Marista piti tulla kilpavoimistelija, mutta isän harrastuksen takia Mari valitsi tenniksen. Tavoitteena oli tulla jonain päivänä maailman parhaaksi tennispelaajaksi. Jo junioreissa Mari kuului Suomen tennisjunioreiden parhaimmistoon. Matka vei muiden suomalaisten sen aikaisten tennislupausten tavoin sisäänpääsytesteihin Heinolan Vierumäelle, jonne oltiin perustamassa Dumle tennis- tiimiä. Mari läpäisi sisäänpääsytestit heittämällä ja näin hän viettikin yhteensä neljä vuotta muiden suomalaisten tennislupausten kanssa treenaten ja koulua käyden Vierumäen urheiluopistolla.   Tiimi kiersi harjoittelun ohella ahkerasti ITF-juniorikilpailuja ulkomailla pyrkimyksenä nostaa tiimin jäsenet huippuammattilaisiksi jonain päivänä tulevaisuudessa. Tiimin jäsenistä, Tuomas Ketola, nousikin suomalaisittain korkeimmalle kaksinpelin rank...

Sopivien kilpailuiden valinta?

Omaa kilpailukalenteria suunnitellessa kannattaa olla huolellinen ja miettiä juuri itselle sopivia kilpailuja vaikkapa yhdessä oman valmentajan kanssa. On tärkeää, että valitsee omalle taitotasolleen sopivia, mutta kuitenkin riittävän haastavia kilpailuja, jotta kehityskulku jatkuu positiivisena ja saa kokea paljon niin voittamisen riemua, kuin tiukkoja taisteluita ja tappioita. Itseluottamuksen ja omien pelitaitojen kehittymisen sekä innon säilyttämisen ja motivoitumisen kannalta katsottuna on tärkeää, että saat kilpailuista paljon otteluvoittoja. Kun itseluottamus voittojen myötä kasvaa, on helpompaa kohdata kovempia vastustajia ja pärjätä heitä vastaankin entistä paremmin. Kilpailukalenteria kannattaa myös kilpailujen jälkeen muokata joustavasti jatkuvasti, jotta päästään omien pelitaitojen kehittymisen kannalta optimaalisiin valintoihin.