Siirry pääsisältöön

Ranskan avoimet kokoavat kaikki maailman parhaat naistennispelaajat yhteen

Naispelaajien peliotteiden seuraaminen tenniskentillä on jäänyt viime aikoina vähiin, kun Eurosport on näyttänyt tv-kanavillaan pelkästään miesten otteluita. Mikä tietysti on harmi.

Nyt seuraavat alle kaksi viikkoa pääsee jälleen seuraamaan maailman parasta naistennistä, kun Ranskan avoimet ovat vauhdissa.

Naisten pääsarjakaavio näyttää mielenkiintoiselta.

Erityisesti maailmanlistan ykköspelaajan, Puolan Iga Swiatekin, otteet pelikentillä kiinnostavat minua kovasti. Hänhän on pelannut ainakin tulosten perusteella viime aikoina hyvin. Mielestäni hänen pelityylinsäkin sopii erinomaisesti massalle.

Vaikka entinen maailmanlistan ykköspelaaja, Australian Ashley Barty, päättikin voitokkaan tennisuransa, niin kaavion jokseenkin vielä vähän tuntemattomammat pelaajat, ja heidän otteensa pelikentillä kiinnostavat.

Haastaako joku hieman tuntemattomampi tai nuorempi, tuleva tennistähti, nykyiset nimekkäät naisten supertähdet?

Joitakin mielenkiintoisia naisten Ranskan avointen matseja olen viime päivien aikana siis päässyt television välityksellä katsomaan.

Yksi mielenkiintoinen ottelu oli Romanian Halepin ja nuoren saksalaisen vasurin, Schunckin, välinen ottelu pääsarjan ensimmäisellä kierroksella. Ajoittain luckylooserina itsensä pääsarjaan pelannut 18-vuotias Schunck, näytti todella jyräävän entisen maailmanlistan ykkösnaisen, mutta lopulta Halep kokosi itsensä, ja taisteli itselleen voiton. Tämä saksalainen muistutti hiukan pelityyliltään Suomen nykyistä ykköspelaajaa, Kulikovaa. Pelityyli perustui erittäin painaviin ja koviin peruslyönteihin, kuten myös Kulikovan vahvuudet pelillisesti ovat.

Seuraavan jymy-yllätyksen meinasi järjestää myöskin pääsarjan ensimmäisellä kierroksella, Tsekin nuori 17-vuotias Noskova. Grand Slam- voittaja Britannian Raducano, tarvitsi kolme erää ennen kuin nuori Tsekki kukistui. Noskovan koko peli perustuu erittäin nousevasta lyötyihin koviin peruslyönteihin. Lyönnit ovat usein melko suoria ja hän ei kaihda ottaa riskejä pelatessaan. Syötössä on vielä kehittämisvaraa. Noskova on entinen junioreiden maailmanlistan ykköspelaaja.

Mielenkiintoinen on myös Kanadan nuori 19-vuotias Grand Slam finalisti, Fernandez. Fernandez on pelannut itsensä jo pääsarjan kolmannelle kierrokselle. Katselin vähän aikaa hänen ensimmäisen kierroksen otteluaan Ranskan Mladenovicia vastaan, ja varsinkin alussa ranskalaisella oli vaikeuksia pysyä Fernandezin kovassa tempossa mukana. Fernandez pelaa ihan takaviivaa mukaillen ja lyö silti kovaa ja käyttää kierrettä. Takaviivalta hän ei taaksepäin peruuta.

Nyt ei kun lisää naisten otteluita televisiosta seuraamaan!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sponsorointiyhteistyö- Haastattelussa Wilsonin Karri Kauko

Sponsorointi on asia, joka tulee ajankohtaiseksi silloin, kun aloitetaan tavoittelemaan omassa lajissa menestystä ja menestystä on myös jo jonkin verran tullut ennen yhteistyökumppaneiden hakua. Sponsoreita tarvitaan, jotta voidaan esimerkiksi maksaa kalliita valmennus- ja harjoittelukustannuksia ja kilpailla ulkomailla. Urheilun huipun tavoittelu on kallista touhua. Silti varmuutta menestymisestä ei ole. Sekä itse urheilija, että sponsorit, ottavat riskin siinä, että tuleeko menestystä vai ei. Ja on todettava, että suurin osa huipulle pyrkijöistä ei sinne pääse. Silti moni sinne pyrkii ja yhteistyösopimuksia sponsoreiden kanssa solmitaan. Sponsoroitavan ja sponsorin pitää molempien hyötyä yhteistyöstä. Muuten sopimusta ei kannata tehdä. Alla Wilsonin Karri Kaukon haastattelu Wilsonin harjoittamasta sponsorointiyhteistyöstä. Kysymys: Minkälaista yhteistyötä teette suomalaisten tennisjunioreiden kanssa? Karri: ”Teemme välineyhteistyötä suomalaisten tennisjunioreiden kan...

Haastattelussa suomalaisen superlapsitähden, Jan Silvan, äiti, entinen tennispelaaja ja nykyinen tennisvalmentaja, Mari Määttänen

Miten Marin tennisura alkoi ja mihin se Marin vei? Marin oma tennisura alkoi jo pikkulapsena perheen asuessa Nokialla tennishallin läheisyydessä. Alun perin Marista piti tulla kilpavoimistelija, mutta isän harrastuksen takia Mari valitsi tenniksen. Tavoitteena oli tulla jonain päivänä maailman parhaaksi tennispelaajaksi. Jo junioreissa Mari kuului Suomen tennisjunioreiden parhaimmistoon. Matka vei muiden suomalaisten sen aikaisten tennislupausten tavoin sisäänpääsytesteihin Heinolan Vierumäelle, jonne oltiin perustamassa Dumle tennis- tiimiä. Mari läpäisi sisäänpääsytestit heittämällä ja näin hän viettikin yhteensä neljä vuotta muiden suomalaisten tennislupausten kanssa treenaten ja koulua käyden Vierumäen urheiluopistolla.   Tiimi kiersi harjoittelun ohella ahkerasti ITF-juniorikilpailuja ulkomailla pyrkimyksenä nostaa tiimin jäsenet huippuammattilaisiksi jonain päivänä tulevaisuudessa. Tiimin jäsenistä, Tuomas Ketola, nousikin suomalaisittain korkeimmalle kaksinpelin rank...

Tennistä yliopistossa ja tennis ammattina – Haastattelussa Veera Knuuti (os. Nurmi)

  Minulla oli ilo haastatella tenniksen parissa työskentelevää Veeraa. Veera on yksi niistä harvoista suomalaisista tennispelaajista, joka on päässyt Yhdysvaltoihin opiskelemaan täydellä stipendillä tennismenestyksensä ansiosta. Veera kuului University of Coloradon Boulder joukkueeseen vuosina 2004-2008. Täydellä stipendillä opiskelu Yhdysvalloissa yliopistossa on mahdollista, mikäli tennismeriitit ovat riittävät. Veeralle, kuten myös monelle muulle omassa lajissaan hyvin pärjänneelle, yhteistä on se, että lajin harrastaminen on aloitettu jo nuorella iällä. Tenniksen pariin Veera ajautui jo 6-7- vuotiaana isän ja isoveljen harrastuksen innostamana. Kilpailemisen hän aloitti omien sanojensa mukaan ”vasta” 12-vuotiaana. Tenniksen ohella Veera kokeili monia muita lajeja ja liikkui monipuolisesti. Joukkueurheilua olisi silti pitänyt ehdottomasti kokeilla, koska se olisi opettanut Veeran mukaan monia hyödyllisiä taitoja. Harjoitusmäärät olivat Veeran mukaan kohtuullisia. T...