Siirry pääsisältöön

Miten valmistautua kilpailuihin?

Tennis poikkeaa monesta muusta urheilulajista sen suhteen, että kilpailuja vuodessa on paljon, ja lähes aina pitäisi olla huippukunnossa. Ei siis odoteta kerran neljässä vuodessa järjestettäviä Olympialaisia, vaan tosiaan tärkeitä kilpailuja, jopa ihan huippupelaajilla, on useita yhden vuoden aikana. Ja kaikissa niissä huippujen tavoitteena on pelata parastaan ja voittaa.

Jos pelataan ihan vaan kansallisellakin tasolla, niin on todettava se jo äsken mainittu tosiasia, että kilpailuita vuoden sisään tulee paljon. Kilpailuihin valmistautuminen koskettaa siis meitä kaikkia, jotka haluamme kilpailla tai aloittaa kilpailemisen.

Miten näihin kilpailuihin ja kilpaotteluihin kannattaa sitten valmistautua?

Ihan viime tinkaan ei kannata lajiharjoittelua ja fysiikkatreenejä jättää. Ainakaan niitä kaikista rankimpia. Lajiharjoittelua toki voi ja kannattaakin tehdä vielä edellisenä päivänä ennen ottelupäivää. Fysiikkaakin voi ja kannattaa treenata. Fysiikkatreenit vaan täytyvät olla hieman erilaiset kilpailua edeltävinä päivinä kuin silloin, jos kilpailuihin on pitkä aika.

Jos ottelu on seuraavana päivänä, niin kannattaa varmistaa, että tulee levättyä riittävästi ennen ottelun alkua. Syödä illalla terveellisesti ja mennä riittävän aikaisiin nukkumaan.

Täytyy huolehtia, että kaikki pelivarusteet ja eväät ovat kunnossa pelipäivää varten ja jos vaan mahdollista, niin kannattaa miettiä, jos vastustajan jo tuntee, että miten kannattaisi pelata pelipäivänä. Vielä illalla nukkumaan mennessä voi käydä läpi mielikuvaharjoittelun avulla sitä, että miten pelikuviot tulevat ottelussa menemään.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sponsorointiyhteistyö- Haastattelussa Wilsonin Karri Kauko

Sponsorointi on asia, joka tulee ajankohtaiseksi silloin, kun aloitetaan tavoittelemaan omassa lajissa menestystä ja menestystä on myös jo jonkin verran tullut ennen yhteistyökumppaneiden hakua. Sponsoreita tarvitaan, jotta voidaan esimerkiksi maksaa kalliita valmennus- ja harjoittelukustannuksia ja kilpailla ulkomailla. Urheilun huipun tavoittelu on kallista touhua. Silti varmuutta menestymisestä ei ole. Sekä itse urheilija, että sponsorit, ottavat riskin siinä, että tuleeko menestystä vai ei. Ja on todettava, että suurin osa huipulle pyrkijöistä ei sinne pääse. Silti moni sinne pyrkii ja yhteistyösopimuksia sponsoreiden kanssa solmitaan. Sponsoroitavan ja sponsorin pitää molempien hyötyä yhteistyöstä. Muuten sopimusta ei kannata tehdä. Alla Wilsonin Karri Kaukon haastattelu Wilsonin harjoittamasta sponsorointiyhteistyöstä. Kysymys: Minkälaista yhteistyötä teette suomalaisten tennisjunioreiden kanssa? Karri: ”Teemme välineyhteistyötä suomalaisten tennisjunioreiden kan...

Haastattelussa suomalaisen superlapsitähden, Jan Silvan, äiti, entinen tennispelaaja ja nykyinen tennisvalmentaja, Mari Määttänen

Miten Marin tennisura alkoi ja mihin se Marin vei? Marin oma tennisura alkoi jo pikkulapsena perheen asuessa Nokialla tennishallin läheisyydessä. Alun perin Marista piti tulla kilpavoimistelija, mutta isän harrastuksen takia Mari valitsi tenniksen. Tavoitteena oli tulla jonain päivänä maailman parhaaksi tennispelaajaksi. Jo junioreissa Mari kuului Suomen tennisjunioreiden parhaimmistoon. Matka vei muiden suomalaisten sen aikaisten tennislupausten tavoin sisäänpääsytesteihin Heinolan Vierumäelle, jonne oltiin perustamassa Dumle tennis- tiimiä. Mari läpäisi sisäänpääsytestit heittämällä ja näin hän viettikin yhteensä neljä vuotta muiden suomalaisten tennislupausten kanssa treenaten ja koulua käyden Vierumäen urheiluopistolla.   Tiimi kiersi harjoittelun ohella ahkerasti ITF-juniorikilpailuja ulkomailla pyrkimyksenä nostaa tiimin jäsenet huippuammattilaisiksi jonain päivänä tulevaisuudessa. Tiimin jäsenistä, Tuomas Ketola, nousikin suomalaisittain korkeimmalle kaksinpelin rank...

Sopivien kilpailuiden valinta?

Omaa kilpailukalenteria suunnitellessa kannattaa olla huolellinen ja miettiä juuri itselle sopivia kilpailuja vaikkapa yhdessä oman valmentajan kanssa. On tärkeää, että valitsee omalle taitotasolleen sopivia, mutta kuitenkin riittävän haastavia kilpailuja, jotta kehityskulku jatkuu positiivisena ja saa kokea paljon niin voittamisen riemua, kuin tiukkoja taisteluita ja tappioita. Itseluottamuksen ja omien pelitaitojen kehittymisen sekä innon säilyttämisen ja motivoitumisen kannalta katsottuna on tärkeää, että saat kilpailuista paljon otteluvoittoja. Kun itseluottamus voittojen myötä kasvaa, on helpompaa kohdata kovempia vastustajia ja pärjätä heitä vastaankin entistä paremmin. Kilpailukalenteria kannattaa myös kilpailujen jälkeen muokata joustavasti jatkuvasti, jotta päästään omien pelitaitojen kehittymisen kannalta optimaalisiin valintoihin.