Siirry pääsisältöön

Kilpailusta palautuminen?

Jo heti jokaisen kilpaottelun jälkeen kannattaa tehdä tarpeelliset palauttamista nopeutta toimenpiteet.

Tehdä kevyt palauttava hölkkä ja venyttelyt, juoda paljon vettä ja mahdollisesti urheilujuomaa ja syödä vaikkapa heti alkuun banaani.

Kun puhutaan kokonaisesta kilpailusta palautumisesta, niin on todettava, että jokaisen palautumisen nopeus on hyvin yksilöllistä.

Sillä on toki vaikutusta, että miten kilpailut ovat menneet ja että kuinka monta ottelua on saanut pelata esimerkiksi yhden viikonlopun aikana, ja kuinka pitkiä ottelut ovat olleet.

Fyysinen palautuminen vie jonkin verran aikaa, mutta niin myös psyykkinen palautuminen.

Kilpailu on aina hiukan stressaava tilanne, vaikka stressi olisikin positiivista ja positiivisesti kilpailusuoritukseen vaikuttavaa. Tämä stressi kuluttaa voimavaroja ja vaatii palautumista.

Se mitä teet palautuaksesi niin fyysisesti kuin henkisesti, kannattaa miettiä huolella. Kaikki eivät välttämättä tarvitse lainkaan fyysistä lepoa, vaan voivat jopa tehdä palautuakseen muuta virkistävää liikuntaa.

Tee sitä minkä koet itsellesi kaikkein parhaaksi palautumisen keinoksi, jotta koet olosi jälleen fyysisesti voimakkaaksi ja mieleltäsi virkeäksi, jotta jaksat taas innostuneena aloittaa seuraaviin kilpailuihin tähtäävän harjoittelun mahdollisimman nopeasti.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sponsorointiyhteistyö- Haastattelussa Wilsonin Karri Kauko

Sponsorointi on asia, joka tulee ajankohtaiseksi silloin, kun aloitetaan tavoittelemaan omassa lajissa menestystä ja menestystä on myös jo jonkin verran tullut ennen yhteistyökumppaneiden hakua. Sponsoreita tarvitaan, jotta voidaan esimerkiksi maksaa kalliita valmennus- ja harjoittelukustannuksia ja kilpailla ulkomailla. Urheilun huipun tavoittelu on kallista touhua. Silti varmuutta menestymisestä ei ole. Sekä itse urheilija, että sponsorit, ottavat riskin siinä, että tuleeko menestystä vai ei. Ja on todettava, että suurin osa huipulle pyrkijöistä ei sinne pääse. Silti moni sinne pyrkii ja yhteistyösopimuksia sponsoreiden kanssa solmitaan. Sponsoroitavan ja sponsorin pitää molempien hyötyä yhteistyöstä. Muuten sopimusta ei kannata tehdä. Alla Wilsonin Karri Kaukon haastattelu Wilsonin harjoittamasta sponsorointiyhteistyöstä. Kysymys: Minkälaista yhteistyötä teette suomalaisten tennisjunioreiden kanssa? Karri: ”Teemme välineyhteistyötä suomalaisten tennisjunioreiden kan...

Haastattelussa suomalaisen superlapsitähden, Jan Silvan, äiti, entinen tennispelaaja ja nykyinen tennisvalmentaja, Mari Määttänen

Miten Marin tennisura alkoi ja mihin se Marin vei? Marin oma tennisura alkoi jo pikkulapsena perheen asuessa Nokialla tennishallin läheisyydessä. Alun perin Marista piti tulla kilpavoimistelija, mutta isän harrastuksen takia Mari valitsi tenniksen. Tavoitteena oli tulla jonain päivänä maailman parhaaksi tennispelaajaksi. Jo junioreissa Mari kuului Suomen tennisjunioreiden parhaimmistoon. Matka vei muiden suomalaisten sen aikaisten tennislupausten tavoin sisäänpääsytesteihin Heinolan Vierumäelle, jonne oltiin perustamassa Dumle tennis- tiimiä. Mari läpäisi sisäänpääsytestit heittämällä ja näin hän viettikin yhteensä neljä vuotta muiden suomalaisten tennislupausten kanssa treenaten ja koulua käyden Vierumäen urheiluopistolla.   Tiimi kiersi harjoittelun ohella ahkerasti ITF-juniorikilpailuja ulkomailla pyrkimyksenä nostaa tiimin jäsenet huippuammattilaisiksi jonain päivänä tulevaisuudessa. Tiimin jäsenistä, Tuomas Ketola, nousikin suomalaisittain korkeimmalle kaksinpelin rank...

Sopivien kilpailuiden valinta?

Omaa kilpailukalenteria suunnitellessa kannattaa olla huolellinen ja miettiä juuri itselle sopivia kilpailuja vaikkapa yhdessä oman valmentajan kanssa. On tärkeää, että valitsee omalle taitotasolleen sopivia, mutta kuitenkin riittävän haastavia kilpailuja, jotta kehityskulku jatkuu positiivisena ja saa kokea paljon niin voittamisen riemua, kuin tiukkoja taisteluita ja tappioita. Itseluottamuksen ja omien pelitaitojen kehittymisen sekä innon säilyttämisen ja motivoitumisen kannalta katsottuna on tärkeää, että saat kilpailuista paljon otteluvoittoja. Kun itseluottamus voittojen myötä kasvaa, on helpompaa kohdata kovempia vastustajia ja pärjätä heitä vastaankin entistä paremmin. Kilpailukalenteria kannattaa myös kilpailujen jälkeen muokata joustavasti jatkuvasti, jotta päästään omien pelitaitojen kehittymisen kannalta optimaalisiin valintoihin.